Sbírám vše!


Marihuana. Pomalá změna postoje?

23.06.2010 07:58

 

Změnu postoje  ke konopí  avizuje článek, na který jsem narazila.

Konopí jako lék

Zajímavý je tím, že odkazuje na českého odborníka Lumíra Ondřeje Hanuše, o kterém jsem nikdy dříve  neslyšela a díky tomu jménu se můžete dostat na další zajímavé odkazy, stejně jako já.

 

Seminář "Perspektivy léčby konopím: Zdraví, legislativa, politika"

Adiktologie

a podrobný přepis semináře zde:

Perspektivy_lecby_konopim_prepis_seminare_20100408_readonly.pdf (512,2 kB)

 

A z toho jsem vygooglovala informace, které jsem kdysi četla v knize Spiknutí proti konopí aneb Císař nemá šaty, kterou vydal po dlouholetém studiu v roce 1985 aktivista, bojující celý život za legalizaci marihuany  Jack Herer.

 

"Zákony zakazující naprosto veškeré používání rostlin konopí mají kořeny ve zkorumpovaném světě postprohibičního amerického ministerstva financí. Zákon o dani z marihuany z roku 1937 byl zkonstruován tak, aby se stažením technického konopí z amerického trhu umožnil obrovský rozmach dřevorubectví. Společnost Du Pont získala díky tomuto zákonu obrovské jmění.V roce 1937 si pan Du Pont z firmy Du Pont patentoval nový postup výroby papíru ze dřeva. Jeho společnost se též zajímala o syntetická vlákna a zpracování celulózy. Jejich cíl byl jasný, chtěli nahradit přírodní vlákna syntetickými. ...

Du Pont byl financovaný jistým Andrew Mellonem, významným americkým bankéřem své doby, který zastával nejvyšší funkce na americkém ministerstvu financí. Mellon měl neteř a ta si vzala za manžela Harryho Anslingera, prvního šéfa federální protidrogovky. A Anslingerovo celoživotní úsilí vedlo až k celosvětovému zákazu konopí v roce 1961 prostřednictvím neslavné Konvence o omamných látkách a jedech pod dohledem OSN, kterou tenhle panáček prosadil. Za to byl Anslinger před odchodem do penze vyznamenaný J.F. Kennedym. A po jeho smrti se na něj provalilo, že tento hrdinný bojovník proti drogám byl narkoman závislý na opiátech..."

 

Ukázka z knihy Jacka Herera  Terapeutické účinky marihuany

 

—————

Zpět