Sbírám vše!


Věčný svit neposkvrněné mysli

08.05.2010 21:31

Komik Jim Carrey  a hvězda sentimentálního magahitu Titanic Kate Winslet v rolích filmu, který přiřadím k tomu nejlepšímu, co jsem kdy viděla? Je to neuvěřitelné, ale je to pravda. Věčný svit neposkvrněné mysli  -  film, jehož název je převzat z básně, kterou napsal Alexander Pope (Héloise Abélardovi)

Jak šťastný úděl vestálky, již ničím vinit nelze. A svět již zapomíná, ba možná zapomněl. Je věčný svit neposkvrněné mysli, v níž každá modlitba je vyslyšena a každé přání odloženo.

 

Scénař napsal Charlie Kaufman.

 

Komentáře k filmu

Už jsem zmiňoval absenci humoru, díky které vám ty necelé dvě hodiny budou místy hodně pomalu utíkat. Navíc je Věčný svit neposkvrněné mysli příliš neurotický, roztěkaný a útržkovitý na to, aby vás skutečně emotivně vtáhnul.  (Lukáš Franta)

Komentář 1

Komentář 2

Komentář 3

A  mnohých aspiruje na Shnilé rajče špatného filmu. Diváci prý houfně odcházejí z kina.

 

Ovšem přes svou kontroverzi má také své ctitele, viz Youtube

 

Soundtrack

O hudební stránku věci se postaral Jon Brion, který má na svém kontě třeba hudbu k výtečnému filmu "Magnolia". Dále zde jsou písně od mnoha rozličných autorů, jmenovitě od Becka, Electric Light Orchestra, The Polyphonic Spree, Laty Mangeshkar, Dona Nelsona a The Willowz.

 

A  budeme v budoucnu mazat vzpomínky jednotlivě  jako mail po mailu nebo rovnou celý hardisk? Na to pozor, to je dost  rozdíl.

Americký vědec umí zničit vzpomínky

Vědci už brzy dokážou vymazat paměŤ

Potřebujete vymazat paměť? Možná postačí pilulka

A je to vůbec nutné? Mazat vzpomínky na lásku?

 

K tématu viz Efekt Zeigarnikové

—————

Zpět