Sbírám vše!


Gianna Nannini

08.05.2020 20:24

Gianna Nannini je italská zpěvačka, která zazářila v 80. Letech a jejíž  hvězda nepohasla dodnes.

Na Wikipedii najdete docela podrobný životopis, je však dost popisný, nevystihuje  její vývoj  a proměny.

 

Mne k tomu napadlo, že je to zpěvačka dvou tváří.

 

 
  • Druhá tvář je popová, tak jak ty vtíravé hity osmdesátá léta produkovala a my všichni nadšeně poslouchali.Je obdivuhodné, jak se dá z někoho typově tak výrazného vyrobit "tuctová"  popová hvězda, typickou ukázkou je  I maschi, Latin Lover a Fotoromanza.

Fotoromanza zabodovala i u nás v podání Marcely Holanové.

A ještě jednou "popová"  Primadona

 

Stále vystupuje, stále pořádá velká show, má bohatý Facebook s diářem koncertů.

Dvě ilustrativní ukázky její současné podoby jsou zde:

America Coca Cola festival 2016

San Remo 2020

 

Osobní život

O jejím soukromí se toho dohledat moc nedá.  Mluví se o tajemné Carle, s kterou prý Gianna je již 40 let, ale zda je to ta známá abstraktní malířka Carla Accardi, to nikde jasně nepadlo. I když jejich jména jsou společně uváděna u Carliných výstav.

A kdo je ta dáma, s kterou se koupe ve skalách? A s kým se to prochází v moři? To taky nikdo neuvedl. Jen jedno je jisté, že má za přítelkyni ženu a že sama tvrdí: „Jsem pansexuál. Věřím v obrovskou lásku…“

Je stále objektem  pronásledování paparazziů.  Přitahuje pozornost tím, jak porušuje zavedená pravidla a nezdá se, že by se příliš trápila tím, že  ji paparazziové zasthnou nahoře bez. Takže nahých momentek šedesátnice se na internetu najde dost.  Ovšem nějaké akty či nahé fotky z mládí neexistují.  Možná proto, že tehdy se tak mohutně vše nefotilo, nebo proto, že v jednadvacátém století  už je nahota běžná, nebo proto, že dnes, v moudrém věku stáří  je jí jedno, kdo ji jak vidí. Tak jedinou zveřejněnou intimitou z mládí  zůstávají lehce odhalená prsa při rockovém vystoupení v roce 1985 s hitem America.

Bezdětná nezůstala, ale s dítětem si dala načas. Zahraniční wikipedie uvádějí:  V srpnu 2010 vě věku 56 let oznámila, že je těhotná a zveřejnila fotku na obálce časopisu Vanity Fair v košili s nápisem "Bůh je žena".

26.listopadu 2010 se jí narodila na Madonině klinice v Miláně dcera Penelope Jane Charlotte. Za rok ji věnovala novou desku Io et te, která získala velmi dobré recenze.

V roce 2017 se rozhodla odstěhovat do Londýna se svou partnerkou Carlou. Ve své autobiografii  vysvětlila, že byla připravena s Carlou uzavřít občanský svazek, ale že by to podle italských zákonů nebyla žádná záruka, co se týče budoucnosti Penelope v případě Nanninini smrti.

Co píše ve svých autobiografiích běžný český člověk nezjistí, Cazzi miei je v italštině, IO  i v němčině, a  anglické překlady jsem nikde nenašla.

 

Nakonec diskografie.

—————

Zpět